HEMSIDA

Vill du ha hjälp att skapa en hemsida till ditt företag?

Behovet av en hemsida kan se olika ut för olika företag. Vissa kanske bara behöver en hemsida med två sidor medan ett annat behöver en väldigt omfattande hemsida. Hur ser ditt behov ut?

Hur vet jag vad som behövs på vår hemsida?
Det är bra att bena ur vad tanken är med er hemsida. Vill ni berätta om era tjänster eller varor, vill ni sälja något på er hemsida med e-shop, vill ni kunna ta betalt med kreditkort, vill ni ha filmer på er hemsida m.m. Ja, börja med att lista vad ni önskar. När ni kommit fram till de stora önskemålen är det dags att ta kontakt med en webbyrå som hjälper er att skapa hemsidan.

Larsson Studio kan hjälpa er med att skapa er hemsida!

Vi kan skapa er hemsida
För er som inte behöver den mest avancerade hemsidan kan vår webbyrå hjälpa er. Vi har jobbat med hemsidor sedan 90-talet och hängt med i alla svängar och den utveckling som skett på internet. Vi kan inte allt men vi kan mycket!

Mer om oss på Larsson Studio

Här är några saker att tänka på när man skall skapa en hemsida:

01

Domännamn

Först är det bra att bestämma vilket domännamn ni vill ha till er hemsida. Ett domännamn är själva namnet på hemsidan med den toppdomän ni önskar. Toppdomän är det som kommer efter punkten på slutet av ditt domännamn. Det kan vara .se, .com, .nu eller något annat. Domännamnet kan vara ditt företagsnamn eller något annat. Tex: foretagsnamn.se.

Önskar ni ett domännamn som innehåller å, ä eller ö kan det vara bra att köpa både domännamnet utan å, ä eller ö samt domännamn med å, ä eller ö. Ni får då 2 domännamn som kan kopplas till samma hemsida.

02

Hemsidans mål

Gå igenom vad ert mål och syfte är med er hemsida. Vill ni presentera ert företag, era tjänster, era varor, er personal, hur man kontaktar er. Ska ni sälja något online? Vill ni kunna ta betalt online? Ja, lista allt ni önskar med er hemsida.

03

Copy / Text

Har ni texter som skall in på hemsidan eller behöver ni kanske en copywriter som skriver era texter. Iband kan det vara bra att ta in en copywriter om ni behöver mer säljande text. Men oftast går det även bra att skriva texter själva.

04

Bilder

Som ni säkert hört, en bild säger mer än tusen ord. Har ni bilder som kan passa till er hemsida? Eller behöver ni kontakta en fotograf? Man kan också köpa royaltyfria bilder på nätet som kan passa er verksamhet. Tänk på att bilder behöver vara ganska stora i format så att webbyrån kan anpassa dom efter behov.

05

Film / Video

Har ni filmer ni vill visa på er hemsida? Finns dessa filmer i så fall klara? Ligger de på ett Youtube-konto eller annan tjänst? Video (streaming) kräver sk. bandbredd när någon tittar på filmen. Därför är det bra att ha ett Youtube-konto som sköter allt detta sedan kopplar man videon på er hemsida till Youtube.

06

Meny / Sidor

Fundera också på en menystruktur. Alltså vilka sidor ni vill att hemsidan skall innehålla. Du kanske har en sida dit du vill koppla undersidor till. Exempelvis ett menyval som heter Tjänster och där under vill ni presentera kanske 3 olika tjänster. Då får vi också ett hum om hur många sidor det rör sig om på er hemsida. Det är alltid ett bra utgångsläge att ha.

07

Språk

Vem är er målgrupp? Vänder ni er endast till svenska besökare eller kanske vill ni ha er hemsida på andra språk? Om ni till exempel både vill ha en svensk och engelsk version av er hemsida behöver ni se om de engelska texterna finns klara eller om ni behöver översätta innehållet på hemsidan? Det är viktigt att veta om fler språk önskas på er hemsida redan vid start då detta kan påverka hur man bygger hemsidan på bästa sätt.

08

CMS / Website Builder

Vill ni kunna komma åt vissa sidor att uppdatera själva efter att hemsidan är klar? Då är det bra att bygga hemsidan i en sk. website builder. Det finns ofantligt många olika website builders eller CMS-system (Content Management System). Det går vi igenom tillsammans.

09

Webbhotell

För att kunna visa en hemsida på Internet behöver man placera hemsidan på ett webbhotell. Om ni har ett webbhotell redan idag kan ni behöva flytta till ett annat webbhotell om det nuvarande inte stödjer de tjänster man behöver koppla till sin hemsida. Här kan ni läsa mer om vad man kan tänka på vid val av webbhotell.